måndag 25 januari 2016

Grönkålschips



Jag är inte bara tandläkare, jag ger ibland också tips på annat.

Denna gång om hur du enkelt gör delikata grönkålschips.

Du vet väl att det är högsäsong för grönkål nu, den är vinterhärdig, kan stå ute i snö och skördas efter behov - smaken blir ännu mildare efter några frostnätter.

Du behöver ca 1,5 liter grönkål, 3msk ekologisk olja (vi hade olivolja men det går ju bra med raps också), 3tsk flytande honung (vår är smaksatt med lavendel), ekologisk havssalt efter smak, 2tsk  chilipulver.
Så här gör du:

Sätt på ugnen på 125g, skär bort grönkålbladen från stjälken i mindre bitar. Blanda olja, honung och fukta in bladen med det. Salta och krydda efter smak. Sedan in i ugnen i ca 15 minuter – det kan ta längre tid i vissa ugnar att få dem krispiga!

Counter Stats

buy property Counter